• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Ioannis Papalekas 2Afaceristul grec Ioannis Papalekas, acuzat de DIICOT de complicitate la delapidare în dosarul SIF-urilor, a ieșit pentru prima dată la lumină, după ce ani de zile nimeni nu a știut nici măcar cum arată la față. La fel ca toți cei pe care i-am putut vedea în ultimii ani bătătorind drumurile spre DNA, DIICOT sau Parchetul General, Papalekas se consideră nevinovat, se laudă că le-a dat o pâine de mâncat amărâților de români și, bineînțeles, este nemulțumit că presa este răuvoitoare la adresa sa.

  ”Doresc să mă asigur că publicul larg are o reprezentare corectă a faptelor care se aplică acestei situaţii şi că nu este indus în eroare. Totodată, sper cu tărie că după parcurgerea acestei scrisori presa va da dovadă de mai multă precauţie în ceea ce priveşte modalitatea de raportare a faptelor care sunt incidente în situaţia de faţă”, îi ceartă afaceristul pe jurnaliști prin intermediul unei scrisori, citat de Mediafax.

  După ce se laudă că afacerile în care e implicat au funcționat întotdeauna la standarde de etică și profesionalism extraordinare, Papalekas expune și varianta proprie asupra lucrurilor de care e acuzat. Astfel, relația de afaceri cu Dragoș Bîlteanu, președintele SIF Banat Crișana, arestat în acest dosar, nu mai este atât de strânsă ca pe vremuri, singurul proiect imobiliar comun din ultimii ani fiind Tower Center International, vândut în 2013 către fondul de investiții Globalworth, fondat tot de Papalekas.

  Grecul contrazice informațiile apărute pe surse dinspre DIICOT, potrivit cărora achiziția Tower Center International ar fi fost făcută din bani sifonați de la SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, prin intermediul listării Globalworth la Bursa din Londra. ”Ţin să precizez că achiziţia acestui proiect nu a fost făcută din fonduri strânse în urma listării. Acele fonduri au fost folosite pentru achiziţia altor proprietăţi”, afirmă Papalekas. Astfel, banii cu care a fost cumpărată clădirea ar fi venit de la banca elvețiană UBS, și nu de la SIF-uri.

  În finalul scrisorii, în lipsa unor lăudători independenți, noul proprietar al sediilor Volksbank și Unicredit explică el însuși cât bine le-a făcut românilor în cei 14 ani de conviețuire. ”Trăiesc în România încă din anul 2000 şi consider că am contribuit semnificativ la modernizarea Bucureştiului prin proiectele rezidenţiale, comerciale şi de uz mixt derulate. Împreună cu echipa excelentă pe care o am în Bucureşti continuu să fac acest lucru şi să dedic toată energia mea în această direcţie”, spune el.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top