• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • grexit 12Preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a anunțat că a primit un nou plan de reforme din partea Guvernului grec, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax. „Noile propuneri greceşti au fost primite de preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem”, a anunţat joi seara pe Twitter purtătorul său de cuvânt, Michel Reijns. „Este important ca important ca instituţiile (creditoare) să le ia în calcul la evaluarea lor”, a subliniat el.

  Noul plan de reforme include o creştere a TVA la 23% pentru serviciile de restauraţie şi la 13% pentru industria hotelieră, precum şi reforme în sistemul de pensii şi în domeniul funcţiei publice. În plus, Grecia intenţionează să elimine scutirea de TVA pentru insulele greceşti, până la sfârşitul lui 2016.

  De asemenea, Atena prevede creşterea impozitelor pentru societăţi şi armatori. Propunerile vizează şi creşterea imediată a taxelor pentru produsele de lux şi publicitatea la televiziune. Atena mai propune relansarea privatizărilor, îngheţate de la sosirea la putere a lui Alexis Tsipras.

  Aceste propuneri urmează să fie analizate vineri de creditori – UE, BCE şi FMI – şi supuse sâmbătă miniştrilor de Finanţe din zona euro. Parlamentul grec va dezbate de asemenea vineri asupra acestui plan de reforme, transmite agenţia ANA. Duminică, liderii din statele membre UE se vor reuni la Bruxelles pentru a discuta pe tema Greciei.

  Grecia încearcă să ajungă la un acord cu creditorii şi să obţină un plan de salvare pe o perioadă de trei ani. Guvernul de la Atena a promis că va începe să implementeze unele dintre reformele solicitate de creditori începând de săptămâna viitoare.

  Grecia se află, din 30 iunie, în incapacitate de plată și a luat măsuri de control al capitalului, iar băncile comerciale sunt închise de mai bine de o săptămână.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to GREXIT. Recunoașterea ÎNFRÂNGERII sau UN NOU JOC al lui Tsipras? Grecia a acceptat reformele cerute de creditori

  1. […] Grecia a transmis joi noaptea, Eurogroup, un nou program de reforme. […]

  2. […] s-ar putea contopi • FMI reduce estimările de creștere a economiei mondiale • GREXIT. Recunoașterea ÎNFRÂNGERII sau UN NOU JOC al lui Tsipras? Grecia a acceptat reformele cer… • Alin Iacob, AURSF: Există suspiciunea că BĂNCILE ne-au PONEGRIT în fața clienților […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top