• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Grupul BRD a înregistrat un profit net de 414 milioane de lei în primul trimestru al anului 2018, în creștere cu 25,6% față de perioada similară a anului trecut,

  Creditele nete au fost de 30,4 miliarde de lei, în creștere cu 5% în comparație cu sfârșitul lunii martie 2017, ca urmare a intensificării activității de creditare pe segmentul persoanelor fizice și pe cel al marilor clienți corporativi. Soldul creditelor nete pe segmentul persoanelor fizice s-a majorat cu 7,8% în dinamică anuală, sub efectul favorabil al producției de credite, care a crescut cu +9% an pe an, până la 1,4 miliarde de lei.

  Segmentul non-retail s-a dovedit stabil, portofoliul de mari clienți corporativi înregistrând o creștere anuală de 5,9%. Depozitele au crescut cu +6,0%* an pe an, impulsionate de economiile clienților retail cât și non-retail. Creșterea pe segmentul retail (+7,4%*) a provenit, în principal, din intrări mai mari de sume în conturile curente ale persoanelor fizice (+29%*).

  Creșterea depozitelor non-retail (+3.6%*) s-a datorat evoluțiilor pozitive pe segmentul IMM-urilor, precum și pe cel al marilor companii. Indicatorul credite nete/depozite a fost 68,6% la finalul lunii martie 2018 (-0,6 puncte procentuale în comparație cu sfârșitul lunii martie 2017).

  Venitul net bancar s-a situat la 724 milioane de lei, în creștere cu 11,4% față de perioada similară a anului trecut) crescând pe toate categoriile principale de venituri.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top