• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Incoming Italian Prime Minister Matteo Renzi News ConferencePreședintele Societe Generale, Lorenzo Bini Smaghi,  consideră că regulile care pentru ajutorarea instituțiile financiare italiene ar trebui resetate. Acesta spune că Italia ar putea exporta o criză bancară în Europa.

  ”Întreaga piață bancară este sub presiune. Am adoptat reguli pentru banii publici. Aceste reguli trebuie analizate pe o piață în care există potențialul unei crize, pentru a decide dacă trebuie aplicate unele suspendări”, a afirmat Smaghi.

  360 de miliarde de euro reprezintă valoarea creditelor neperformante pe care sistemul bancar italian le deţine în portofoliu.

  Guvernul de la Roma ar vrea soluţii pentru susținerea instituțiilor financiare, pe fondul scăderii accentuate a cotațiilor acțiunilor acestora, după referendumul în care britanicii au optat pentru ieșirea din UE.

  ”Piața bancară europeană riscă o criză sistemică, dacă guvernele nu vor accepta ideea ca statul să susțină în ultimă instanță o bancă, în cazul unei crize”, a spus Bini Smaghi, conform profit.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top