• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Guvernul rus a ridicat marţi estimarea referitoare la inflaţia din acest an, de la 6% la 7-7,5%, şi a înjumătăţit prognoza de creştere economică pentru 2015 la numai 1%, din cauza crizei ucrainene şi a sancţiunilor economice, relatează AFP.
  Pentru anul viitor, estimarea referitoare la inflaţie a fost revizuită de la 5% la 6,5%.
  Guvernul a menţinut estimarea unei creşteri economice de 0,5% în acest an, după un avans de 1,3% în 2013. Autorităţile ruse sperau să îmbunătăţească acestă estimare, înainte ca în vară să fie adoptate noi sancţiuni împotriva Rusiei de către SUA şi Uniunea Europeană, a declarat Oleg Zassov, responsabil cu realizarea prognozelor în Ministerul Economiei.
  „Economia se află în pragul recesiunii. În primul trimestru PIB-ul s-a contractat cu 0,5%, potrivit datelor ajustate sezonier, pentru al doilea trimestru nu avem încă date exacte, dar acestea sunt aproape de zero. Anticipăm că situaţia se va ameliora uşor în trimestrul al treilea, când cifrele vor fi pozitive”, a spus Zassov.
  El a arătat că estimările precedente luau în calcul o atenuare a tensiunilor geopolitice.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top