• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Traian Halalai

  Guvernul transforma EximBank într-o bancă de dezvoltare, pe modelul băncii de dezvoltare BGK din Polonia, unde reprezentanţi ai EximBank, ai Finanţelor şi ai Fondurilor Europene au avut recent o vizită de lucru.

  „S-a decis ca noua bancă de dezvoltare să fie pe scheletul EximBank. În perioada imediat următoare se vor pune practic bazele designului acestei bănci de dezvoltare„, a afirmat directorul Trezoreriei Nanu, la o conferinţă organizată de Asociaţia Română a Băncilor la Academia de Studii Economice.

  El a precizat că a fost aleasă EximBank pentru extinderea activităţii ca bancă de dezvoltare, având în vedere că statul are la această bancă un capital de risc de circa 1,5 miliarde lei, sumă care poate fi plasată în creditare printr-o paletă mai largă de instrumente. În acest context, aria de activitate a băncii se va extinde, precum şi sectoarele unde va fi prezentă.

  „Chiar a fost de curând o delegaţie compusă din membri ai Eximbank, ai Ministerului de Finanţe, ai Ministerului Fondurilor Europene într-o vizită de lucru în Polonia la Bancă Naţională de Dezvoltare a Poloniei, BGK se numeşte (Bank Gospodarstwa Krajowego -n.r.). Ei deja au avut un succes foarte important cu această bancă, au reuşit pe absorbţia fondurilor europene să folosească această bancă şi să accelereze decontarea fondurilor şi au ştiut să creeze produsele care au adresat foarte bine anumite nevoi. Nu vrem să reinventăm roata. Se încearcă să se preia acele lucruri care pot fi preluate”,a spus Nanu.

  Exim Bank este condusă de Traian Halalai, despre care National a scris că ar fi câştigat bunăvoinţa lui Victor Ponta cu un mizilic de un milion de euro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Halalai, prietenul de milioane al lui Ponta, va gestiona dezvoltarea României la EximBank

  1. […] Halalai, prietenul de milioane al lui Ponta, va gestiona dezvoltarea României la EximBank […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top