• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Vladimir PutinBanca centrală a Rusiei a cheltuit 90 de miliarde de dolari în acest an pentru susţinerea rublei, însă nu a reuşit să oprească declinul monedei ruse, care s-a depreciat cu peste 40% faţă de dolar de la începutul anului, relatează agenţia rusă de ştiri ITAR-TASS, preluată de Mediafax.

  Moneda rusă se tranzacţiona la începutul anului la 33 de unităţi pe un dolar, în timp ce miercuri, în ultima şedinţă din acest an, banca centrală a Rusiei afişa un curs de 56,2 ruble pentru un dolar.

  Deprecierea rublei a fost determinată de scăderea preţurilor petrolului la nivel mondial, de sancţiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană şi SUA, pe fondul conflictului din Ucraina, precum şi de situaţia economică dificilă a ţării.

  De altfel, banca centrală a anunţat că rezervele sale internaţionale au scăzut cu 15,7 miliarde de dolari în săptămâna 13-19 decembrie, ajungând la 398,9 miliarde de dolari, cel mai redus nivel înregistrat în ultimii trei ani.

  La jumătatea lunii decembrie, rubla a scăzut pe parcusul unei singure şedinţe cu 19%, la 80,1 unităţi faţă de dolar, marcând cel mai mare declin din 1998, când Rusia a intrat în incapacitate de plată a datoriilor în moneda locală.

  Tot miercuri, Biroul de Statistică din Rusia a prezent primele estimări privind evoluţia preţurilor de consum în 2014, potrivit cărora inflaţia s-a accelerat cu 11,4% la nivelul acestui an, consemnând cel mai ridicat nivel din 2008.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top