• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • hsbc

  Procuratura din Elveţia a deschis o anchetă împotriva HSBC Holdings în ceea ce priveşte acuzaţiile de spălare de bani aduse în atenţia publică săptămâna trecută şi a efectuat percheziţii la birourile diviziei de banking din Geneva ale băncii britanice, relatează The Wall Street Journal.

  Investigaţia este condusă de procurorul general Olivier Jornot, potrivit unui comunicat emis miercuri de Procuratura din Geneva.

  Săptămâna trecută, un raport publicat de International Consortium of Investigative Journalist (ICIJ) a arătat că HSBC Private Bank, filiala eleveţiană a băncii britanice HSBC, a obţinut profituri importante din administrarea de conturi secrete de peste 100 miliarde de dolari ale unor organizaţii criminale, traficanţi de arme şi diamante, lista deponenţilor incluzând şi familii regale şi miliardari influenţi.

  Raportul ICIJ are la bază o listă de clienţi ai HSBC furnizată de un fost angajat al băncii, Herve Falciani, care a părăsit instituţia în 2008.

  După publicarea acestor informaţii, procuratura din Statele Unite a intensificat eforturile pentru a stabili dacă HSBC, a doua mare bancă din lume, a ajutat clienţi americani să nu îşi plătească taxele.

  Potrivit raportului ICIJ, circa 220 de clienţi ai HSBC Elveţia, cu conturi totale de 1,3 miliarde dolari, au legătură cu România, iar 11 au cetăţenie sau paşaport românesc.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top