• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • carabuleaOmul de afaceri Ilie Carabulea a pierdut procesul cu Banca Naţională a României. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins ca neîntemeiată acţiunea în anulare introdusă de Carabulea împotriva hotărârii Consiliului de Administraţie al BNR prin care s-a dispus suspendarea drepturilor de vot aferente acţiunilor deţinute de acesta la Banca Carpatica.

  „Ca urmare a apărărilor formulate de BNR, care s-au bazat pe argumente de drept intern, drept al Uniunii Europene şi din jurisprudenţa CEDO, instanţa supremă a respins ca neîntemeiată acţiunea în anulare introdusă de reclamantul Ilie Carabulea împotriva hotărârii Consiliului de Administraţie al BNR prin care s-a dispus suspendarea drepturilor de vot aferente acţiunilor deţinute de acţionarul Ilie Carabulea la Banca Carpatica S.A. În acest fel, decizia definitivă pronunţată de ICCJ a confirmat legalitatea şi temeinicia hotărârii adoptate de Consiliul de Administraţie al BNR”, potrivit firmei de avocatură RTPR Allen & Overy, care a asistat BNR în acest caz.

  Avocatul Gheorghe Piperea l-a apărat pe Carabulea în această acțiune.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top