• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Deşi autorităţile au promis măsuri de împărţire a poverii, clienţii continuă să plătească ratele la un curs de schimb foarte mare
  Ziua de duminică, 15 ianuarie 2017, este una neagră pentru persoanele împrumutate în franci elveţieni (CHF), întrucât se împlinesc doi ani de când această monedă a explodat neaşteptat, după ce Banca Naţională a Elveţiei a ridicat pragul de 1,2 CHF/Euro impus în anul 2011.
  Creşterea francului faţă de leu, de la 3,7415 (în 14 ianuarie 2015), la 4,3287 (în 15 ianuarie 2015), în prezent cursul CHF/leu fiind de 4,1900, a condus la majorarea ratelor bancare – mulţi dintre debitori neputând să-şi mai achite datoriile către bănci -, iar unii dintre împrumutaţi au luat măsuri drastice ca să scape de situaţie, ajungând până la sinucidere.
  Clienţii îşi plătesc, însă, ratele la un curs şi mai mare, preţul francului fiind mai scump la vânzarea monedei elveţiene prin casele de schimb bancare. Pe 4 ianuarie de pildă, imediat după ce BNR anunţase cotaţiile valutare, faţă de oficialul 4,2210 lei/franc, Bancpost afişa un aproape neverosimil 4,3010 lei/CHF la vânzarea valutei către clienţi.
  În acest context, o parte dintre persoanele cu credite în CHF a decis să se întâlnească, duminică, în faţa Băncii Naţionale a României (BNR), în semn de protest, după cum ne-a declarat unul dintre împrumutaţi.
  Despre ultimii doi ani, debitorii au postat, pe pagina de Facebook a Grupului clienţilor cu credite în CHF: „Suntem plimbaţi prin instanţe sau la Curtea Constituţională în procese fără sfârşit, primim termene peste termene şi amânări peste amâ¬nări, suntem sabotaţi sau ignoraţi de instituţiii care ar trebui să acţioneze şi să ne protejeze, împovăraţi şi împinşi către gesturi disperate de un sistem bancar profund corupt, dar cu protecţie la cel mai înalt nivel. Integral pe bursa.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Împrumutaţii în franci elvetieni protestează din nou în faţa Băncii Naţionale a României

  1. Cosmin spune:

   DRAGNEA fa ceva ca te-am votat……, astia ne nenorocesc. Sunt vanduti strainilor cu totii, le protejeaza interesele, iar institutiile statului in loc sa ne protejeze pe noi cetatenii, ne-o teag pe fata. RUSINE BNR, RUSINE GUVERNULUI CIOLOS PT CA A ATACAT LEGEA.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top