• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • crestere economica graficÎncrederea americanilor în economia Statelor Unite a urcat în ianuarie la cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani, susţinută de creşterea numărului de locuri de muncă şi de scăderea preţurilor carburanţilor, potrivit Mediafax.

  Un indice privind încrederea consumatorilor calculat de University of Michigan a crescut la 98,1 puncte, nivel maxim după ianuarie 2004, de la 93,6 puncte în decembrie.

  Analiştii intervievaţi de Bloomberg anticipau că acest indice va atinge în această lună 98,2 puncte.

  În luna decembrie, cheltuielile de consum au înregistrat cea mai mare creştere după 2006, datorită scăderii preţurilor carburanţilor, care a compensat majorarea lentă a salariilor.

  „Optimismul consumatorilor nu a scăzut în ianuarie. Îmbunătăţirea se datorează tendinţelor favorabile ale veniturilor şi pieţei muncii, precum şi declinului preţurilor carburanţilor”, a declarat Richard Curtin, director al Michigan Survey of Consumers.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top