• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Încrederea în economia zonei euro a înregistrat o creștere peste așteptări în februarie, după ce Banca Centrală Europeană și-a extins programul de stimulente, transmit Reuters și Bloomberg, citate de Agerpres.

  Potrivit datelor publicate luni de Comisia Europeană, indicele sentimentului economic (ESI) a crescut în februarie până la 108 puncte, de la 107,9 puncte luna precedentă, și a atins cel mai ridicat nivel de după luna martie 2011. Cifra comunicată de Executivul comunitar este mai mare decât estimările analiștilor intervievați de Bloomberg, care mizau pe o ușoară creștere până la 108,1 puncte.

  Majoritatea componentele ESI au înregistrat creșteri în februarie, în special încrederea în industrie care a urcat cu 0,5 puncte până la 1,3 puncte, de la 0,8 puncte în ianuarie. De asemenea, încrederea în sectorul serviciilor, responsabil pentru două treimi din PIB-ul zonei euro, a crescut până la 13,8 luna aceasta, de la 12,8 puncte luna precedentă, depășind estimările analiștilor.

  În schimb, s-a deteriorat încrederea în rândul consumatorilor în sectorul construcțiilor și în vânzările cu amănuntul.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top