• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Foto: billetto.dk

  Foto: billetto.dk

  Eva Christiansen, o daneză care se ocupă de terapia sexuală, a devenit vedetă în țara ei, după ce a primit un credit pe trei ani cu dobândă negativă, scrie Financial Times. Este vorba despre un credit pe trei ani, acordat de Realkredit Danmark, la o dobândă de -o,o172%. Da, ați citit bine, banca o plătește pe clientă pentru banii împrumutați.

  Altfel spus, Eva Christiansen plătește, la fiecare rată, cu aproximativ 7 coroane daneze mai puțin decât ar fi fost rata în condițiile unei dobânzi de 0%.

  Acest împrumut incredibil este consecința politicii de reducere a ratei dobânzilor, în încercarea de a reporni motoarele economiei după criza economică. Un bancher danez a declarat, despre această situație, că a te descurca cu ratele negative de dobândă este ca și cum ai încerca să conduci mașina cu spatele.

  Bancherii se plâng și de faptul că intrarea dobânzilor în teritoriu negativ ridică probleme la fel de grave precum cea legată de anul 2000 (Y2K) pentru softurile bancare.

  Situația tinerei sexolog din Danemarca se pare că nu este singulată. Potrivit Wall Street Journal, a șaptea bancă după mărimea activelor din Spania, Bankinter, își plătește clienții pentru creditele pe care le-au luat prin deducerea diferenței rezultate din dobânda negativă din principal.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to INCREDIBIL: Banca te plătește să te împrumuți! Creditul cu dobândă negativă, în Danemarca

  1. sam spune:

   Stati linistiti o sa ajunga si la noi in Romania cu dobanzi negative numai sa le dai casa in garantie 🙂

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top