• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • BRDBRD a anunțat cu mare fast ieri ”simplificarea” grilei de comisioane, punând accentul pe beneficiile pe care le vor avea de acum înainte clienții utilizatori de conturi curente și carduri de debit. Multiple gratuități, comisioane eliminate, diminuarea costurilor, tarife comunicate mai clar, toate se regăsesc la loc de cinste în comunicatul băncii. Ce nu a fost considerat important de reprezentanții băncii este creșterea celor mai importante comisioane pentru utilizarea cardurilor, ascunsă în spatele unor gratuități, în mare parte, inutile.

  „Ne dorim, pe de o parte, sa aducem mai multe beneficii pentru clienti la nivelul produselor si serviciilor de baza si, pe de alta parte, sa oferim comisioane reduse pentru platile prin serviciile de internet si mobile banking. În acest sens, consultarea gratuita a soldului la ATM este un beneficiu imediat acordat celor peste doua milioane de detinatori de carduri de debit ai bancii”, spune un reprezentant al băncii în comunicatul de presă.

  Eliminarea comisionului de 0,5 euro pentru afișarea soldului contului la ATM este de altfel singurul beneficiu ceva mai consistent de care se vor putea bucura majoritatea clienților. Celelalte gratuități introduse de la 6 noiembrie se aplică unui număr mic de clienți și în cazuri destul de rare: încasări intrabancare (dintr-un alt cont BRD), plăți intrabancare prin internet și telefonul mobil și transferuri între conturi proprii).

  Abonamente mai mari și retrageri mai scumpe

  Celelalte schimbări, care vor intra în vigoare de la 6 ianuarie, nu sunt la fel de benefice. În primul rând, retragerile de numerar se scumpesc, atât la casierie (0,5% + 5 lei în loc de 0,5% + 3,5 lei), cât și la bancomat (creștere a comisionului minim de la 0,5 la 0,9 lei la bancomatele BRD și creștere cu un leu pe retragere la cele ale altor bănci).

  Abonamentele la BRD Net și mobile vor fi ”rotunjite” la 4,5 lei de la un euro, în procesul de trecere de la comisioane în euro la cele în lei. La polul opus, vor fi rotunjite în jos tarifele pentru serviciul SMS. Nu în ultimul rând, va crește și abonamentul lunar pentru conturile curente (implicit și pentru carduri), de la aproximativ 3,5 lei pe lună (0,8 euro) la 4,2 lei, pentru fiecare cont.

  Alte câteva comisioane vor fi majorate pentru plățile de mici dimensiuni și micșorate pentru plăți de dimensiuni mai mari: încasări interbancare, plăți intrabancare la ghișeu, plăți interbancare în lei la ghișeu și prin serviciile de mobile și internet banking.

  Per total, mai mult creșteri decât scăderi, mai ales pentru utilizatorii de retail, cu carduri de debit pe care nu se rulează sume mari. Vă puteți convinge aici de acest lucru.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top