• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Vasile DeacuS-ar zice că imaginea băncilor este cel mai important activ al acestora şi că orice asociere cu personaje dubioase este evitată. Totuşi, într-o ţară în care personajele dubioase ajung până în Guvern şi Parlament, orice infractor poate deveni un bun partener de afaceri, aşa cum o demonstrează trei dintre cele mai mari bănci din România.

  Cele trei bănci amintite în titlu s-au asociat cu un personaj extrem de dubios, deşi erau în deplină cunoştinţă de cauză că acesta fusese trimis în judecată de procurori la începutul acestui an. Personajul respectiv este executorul judecătoresc Vasile Deacu, din Constanţa, ales anul trecut şi în funcţia de vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti.

  Deacu, un pasionat de maşini retro, aşa cum se poate vedea şi din fotografie, era de multă vreme un personaj controversat, fiind bănuit de legături cu lumea interlopă din Constanţa şi chiar că ar fi dat bani cu camătă. El a mai fost cercetat în anul 2003 pentru abuz în serviciu, fără să ajungă însă după gratii.

  În ianuarie 2014 a fost trimis în judecată de Parhetul din Constanţa tot pentru infracţiunea de abuz în serviciu, împreună cu un alt individ, Hristu Beiu, acuzat de înşelăciune.

  Deşi avea o tinichea atârnată de coadă, Deacu a rămas un personaj frecventabil pentru mai multe bănci autohtone, preocupate să arate cu degetul spre clienţi şi să-i acuze pe aceştia de rea intenţie atunci când nu plătesc ratele, în loc să se uite în propria ogradă.

  În lunile următoare, aşa cum se poate observa dintr-o căutare rapidă pe Google, executorul constănţean a emis mai multe publicaţii de vânzare pentru locuinţe ipotecate în favoarea BRD – Groupe Societe Generale, Piraeus Bank şi BCR, ultima prin intermediul păienjenişului de firme prin care plimbă creditele devenite neperformante. E posibil ca acestora să li se fi adăugat şi alte bănci, însă noi doar pe acestea le-am găsit.

  Probabil că domnii Lhotte (BRD), Lekkakos (Piraeus) sau Spurny (BCR) nu ar fi acceptat sub nicio formă un şofer acuzat de uciderea cuiva într-un accident, dar nu au avut nicio problemă să îşi dea clienţii pe mâna unui individ acuzat de abuz în serviciu. Dimpotrivă, s-ar putea ca acesta să fie un punct forte al CV-ului în viziunea băncilor respective.

  Aşa cum ar putea fi un punct forte faptul că Deacu a scos la licitaţie casa unei foste abonate Vodafone pentru o datorie cu care aceasta rămăsese la operatorul de telefonie mobilă.

  Epilogul poveştii s-a consumat pe 29 decembrie, atunci când Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare, nu pentru acuzaţia iniţială, ci pentru cea de neglijenţă în serviciu. Pe complicele său din dosar, instanţa l-a găsit vinovat de înşelăciune şi l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi la achitarea sumei de 44.000 de euro către păgubit, ca daune materiale. Decizia nu e definitivă.

  Rămâne de văzut dacă vor observa şi cele trei bănci situaţia ingrată în care se află şi vor renunţa, măcar pentru a-şi proteja imaginea, la serviciile unui infractor dovedit de instanţă (nu definitiv, e drept). Asta dacă nu cumva omul e atât de bun la jupuirea debitorilor încât nu se vor putea despărţi de el nici dacă va ajunge după gratii.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  9 Responses to INCREDIBIL. Cu ce PUŞCĂRIABIL lucrează BRD, Piraeus şi BCR

  1. mufa unej spune:

   jurchescu nuti mai pune angajatii unej sa trolleze ca autorul are dreptate se vede de la o posta ca sunt oamenii tai cine ii crede pe infractorii de executori deacu nu a avut nici o sentintza
   jurchescu presedinte trebuie sa il suspende pe infractorul deacu
   prin comisia de disciplina condusa de prietenul lui jurchescu
   alt buhai futacios
   bordel unej
   mufe mufe mufe ………………………….

  2. counsy spune:

   Dle autor, daca ati fi creditor, cu hotarare judecatoreasca in mana, cat timp v-ati ruga de debitori sa va dea ceea ce va datoreaza? Sau ati apela la un executor judecatoresc? Ati vrea sa fie unul eficient, care sa va recupereze cat mai repede ceea ce este al dvs?
   Dupa condamnarye, e neglijenta, ceea ce spune multe. Nu stiu cazul, dar, din proprie experienta, numai cine nu lucreaza nu greseste…

  3. John Doe spune:

   Articol tendentios, de balci ieftin, tipic iarmarocului romanesc. Sa va fie rusine.

  4. georgian spune:

   Nu stiu cum dracu’ de puteti sa ii luati apararea golanului astuia??? Locul infractorilor e la puscarie nu in randul celor care aplica legea. Oricum Uniunea executorilor e o organizatie mafiota ce reprezinta stalpul de baza al mafiei imobiliare!

  5. fata morgana spune:

   si ce este incredibil in asta domnilor?
   doamne, parca ati intrat in anul mortii si nu mai judecati! totul este incredibil, tulburator, socant, fantastic, de neinchipuit….. alo, ziaristii lui peste, voi ciar nu mai aveti proprietatea cuvintelor, sau ati baut apa dupa Ponta si nu va mai simtiti bine in haina propriei meserii?
   v-ati tampit cu totii, sau ce aveti?

  6. My Office spune:

   Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: myoffice159@gmail.com

  7. Qwerty spune:

   Dl.Pandele, nu va suparati, pe ce anume se bazează articolul Dvs? Stiti cumva ca executorii judecatoresti sunt desemnati de tribunal si nu alesi de bănci? Si ca prin urmare nu băncile „lucrează cu ei”? Si ca, prin urmare, vorbiti tâmpenii? Sunteti pur si simplu penibili, dupa chipul si asemănarea patronului site-ului.

   • Marius Pandele spune:

    Daca aveti ceva cu patronul site-ului discutati personal cu dumnealui. Executorii judecatoresti nu sunt desemnati de tribunal, ci sunt alesi de creditor. Daca nu credeti, cititi Codul de Procedura Civila. Poate faceti o confuzie cu administratorii judiciari.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top