• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • economieCFA România a anunțat că indicatorul său privind încrederea macroeconomică pentru luna iulie a scăzut cu 7,7 puncte comparativ cu luna anterioară, până la 50,8 puncte.

  „Este de remarcat înrăutățirea anticipațiilor privind condițiile macroeconomice globale, 60% dintre participanții la sondaj anticipând un mediu global ostil în următoarele 12 luni”, potrivit unui comunicat al organizației.

  În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.5025 lei pentru un euro, iar pentru orizontul de 12 luni de 4.5000 lei pentru un euro.

  Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni iar participanții sunt membri ai CFA România și candidații pentru nivelurile II și III ale examenelor CFA.

  Indicatorul de încredere macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) și 100 (încredere deplină în economia românească) și este calculat pe baza a 6 întrebări cu privire la Condițiile curente (referitoare la mediul de afaceri și piața muncii) și Anticipațiile pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piața muncii, evoluția venitului personal la nivel de economie și evoluția averii personale la nivel de economie.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top