• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERARata anuală a inflației din zona euro a rămas, în martie, negativă (-0,1%), pentru a patra lună consecutiv, însă în creștere ușoară față de februarie, când nivelul inflației a fost de -0,3%, potrivit estimării preliminare a Eurostat.

  Specialiștii pun această ecoluție pe seama lansării mult așteptatului program de relaxare cantitativă inițiat de Banca Centrală Europeană, în valoare de 1.100 de miliarde de euro, menit să redreseze economia zonei euro și să evite riscul unei spirale deflaționiste.

  La apropierea de nivelul 0 al inflației au contribuit mai ales prețurile la energie, care au scăzut, anualizat, cu 5,8%, dar un declin mai mic decât cel din luna anterioară, de 7,9%, prețurile serviciilor, care au crescut anualizat cu 1% și prețurile la alimente, alcool și țigări, care au consemnat un avans de 0,6%.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top