• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Michal Szczurek INGING s-a alăturat băncilor care penalizează extragerile de numerar de la bancomate, anunțând un comision de 1,5 lei pentru retragerile de cash din conturile deschise din 23 martie anul acesta. Se pare, astfel, că instituțiile de credit își continuă demersurile de majorare a profiturilor din comisioane, pe fondul unei creditări ce se încăpățânează să nu crească, în ciuda relaxării inițiate de BNR, care a redus dobânda de politică monetară până la 2%.

  „Dacă încasaţi venituri recurente conform contract sau contul s-a deschis înainte de 23 martie 2015, comisionul este 0 lei. Dacă nu încasaţi venituri recurente conform contract şi contul s-a deschis începând cu data de 23 martie, comisionul este 1,5 lei“, conform unui mesaj afişat pe ecranele ATM-urilor ING, anunțat de zf.ro.

  Comisionul pentru conturile standard era până acum de 0,2% din sumă, iar pentru conturile de salariu comisionul era zero. Cei mai dezavantajați vor fi clienţii ce retrag sume mici, pentru că vor plăti comisionul fix indiferent cât de puțini bani vor să scoată. Numai cei care retrag peste 700 de lei nu vor fi afectaţi de acest nou comision, pentru că suma fixă va fi mai mică decât comisionul procentual de 0,2%.

  Valoarea medie a unei retrageri de bani de la bancomat a fost, în 2015, de aproape 540 de lei. ING a fost una dintre băncile care s-au promovat foarte agresiv pe segmentul de încasare al salariilor pe card.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top