• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • crestere economica graficO prognoză a ING Bank arată că indicatorul ROBOR la 3 luni, care acum este de 0,8%, ar putea urca la 2,5% în 2017, apoi la 3% în 2018, lucru care ar însemna o creştere substanţială a costurilor la creditele pentru consum acordate în lei populaţiei.

  ROBOR la 3 luni este una dintre principalele componente ale costurilor de creditare, care de regulă se adaugă dobânzii comerciale oferite de finanţatori în contractele de împrumuturi în lei.

  Această dobândă a scăzut continuu de la începutul anului, evoluând sub 1% şi ajungând la 0,8% în prezent, astfel că s-au creat condiţiile pentru ieftinirea împrumuturilor, în special a celor în lei la care dobânda este variabilă.

  Concret, la un împrumut pe cinci ani de 10.000 de lei, unde rata lunară este acum de 210 lei, în 2018 această rată ar ajunge la 225 de lei, dacă s-ar împlini prognoza economiştilor de la ING Bank. Analiştii financiari au recomandat în primăvară, când ROBOR ajunsese la minime istorice, contractarea de credite noi care să nu fie pe perioade mai lungi de 1-2 ani, tocmai pentru a evita riscul unei eventuale scumpiri.

  Sursa: adevarul.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top