• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ingING Bank, un jucător de top 10 din sistemul bancar, a renunţat la parteneriatul cu MasterCard prin care emitea carduri de debit şi va emite doar carduri de debit Visa, potrivit mai multor surse din piaţa financiară.

  „Discutăm periodic asupra condiţiilor legate de carduri şi, în funcţie de rezultatul negocierilor, alegem să lucrăm cu unul dintre sau chiar cu ambii furnizori de carduri. În prezent, reînnoim doar anumite tipuri de carduri emise de MasterCard”, au transmis reprezentanţii ING la solicitarea ZF.

  Pe site-ul băncii este disponibilă doar oferta pentru carduri de debit în lei Visa, iar la MasterCard este trecută opţiunea “Acest card nu mai este momentan disponibil în oferta noastră”. ING face parte din consorţiul insituţiilor de credit care şi-au vândut participaţia la Visa, tranzacţia care a contribuit la creşterea profitului băncii. ING a avut profit de 280 mil. lei în S1, din care 100 mil. lei a fost câştigul din tranzacţia cu acţiunile Visa.

  Pentru MasterCard International, ING taxa cu 50 de lei taxa de emitere şi cu 50 de lei taxa de administrare anuală. În cazul Visa Electron International, ING nu percepe taxă de emitere şi nici de administrare lunară.

  „Chiar dacă cea mai mare parte a portofoliului nostru este format din carduri Visa, colaborăm cu ambele companii. ING are o relaţie strânsă cu ambele companii, atât la nivel internaţional, cât şi local”, mai spun reprezentanţii ING.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top