• 4,6616

 • 3,7864

 • 3,9861

 • 160,3111

 • "ing bank"ING a anunțat că din 21 ianuarie, avansul minim cerut pentru un credit ipotecar va scădea de la 25% la 15%.

  „Această decizie are la bază analiza efectelor legii Dării în Plată, de la momentul intrării în vigoare a acesteia, în 13 mai 2016, și dorința de a face mai accesibil creditul pentru achiziția unei locuințe.

  Numărul de cereri de dare în plată primite din partea clienților ING a fost destul de redus, de ordinul zecilor. Clienții cu probleme reale în ceea ce privește plata ratelor au primit soluții individuale de restructurare.
  De asemenea, sunt așteptate clarificările Curții Constituționale pe marginea aspectelor potențial neconstituționale ale legii, semnalate atât de către ING cât și de către celelalte bănci”, arată ING.

  Ștefan Radu, director dezvoltare Produse Retail, spune că banca așteaptă acum clarificările Curții Constituționale în ceea ce priveşte aspectele potenţial neconstituţionale ale Legii Dării în Plată.

  În cazul creditelor de investiții imobiliare și a celor de consum garantate cu ipotecă, condițiile de acordare rămân nemodificate, suma acordată neputând depăși 65% din valoarea evaluată a imobilului adus în garanție.

  Pentru toate creditele garantate cu ipotecă, mai puțin cele de consum, perioada maximă de rambursare nu va putea depăși 30 de ani. Creditele de consum garantate cu ipotecă vor putea fi rambursate ca și până acum, pe o perioadă de maxim 5 ani.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to ING taie din avansul la credite ipotecare după analiza efectelor dării în plată

  1. un cititor spune:

   poate vrei sa spui ca taie DIN avans , nu ca taie avansul. atentie la exprimare

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Scroll to top