• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Brad Birkenfeld, cel mai important avertizor din istorie, singurul om care a dezvăluit cea mai mare fraudă fiscală din lume, vorbește într-un interviu pentru ReporterVirtual.ro despre starea sistemului bancar după ce dezvăluirile sale au dus la distrugerea secretului bancar elvențian.

  Birkenfeld, autorul volumului de succes BANCHERUL DIAVOLULUI (CUM AM DISTRUS SECRETUL BANCAR ELVEȚIAN), a participat recent la Târgul de Carte Gaudeamus, pentru lansarea cărții în limba română. Volumul este publicat de către Editura Minerva.

  De ce avem atât de puțini avertizori în sistemul bancar global?

  Sunt mai mulți factori. Cel mai important este faptul că nu există legi realiste pentru avertizorii financiari, care să protejeze angajații, iar al doilea este mediul ostil împotriva oricui arată spre acțiuni de risipă, fraudă și corupție.

  Și-au schimbat băncile practicile în urma dezvăluirilor pe care le-ați făcut despre UBS?

  Băncile au făcut doar niște schimbări minimale; își continuă afacerile și operează în alte jurisdicții, precum și în țări care nu au luat măsuri reale pentru eradicarea acestori practici ilegale.

  Ce recomandări aveți pentru angajații din sistemul bancar care au observat anumite operațiuni controversate, dar care nu au curajul să facă publice aceste lucruri?

  Aș recomanda avertizorilor financiari să-și documenteze afirmațiile cât se poate de bine, să adune documente care să le susțină acuzațiile, să-și creeze o listă cu un program punctual de derulare a acțiunii lor și apoi să mă contacteze pe mine; le voi oferi sfaturi legale și decizii strategice pentru a-și administra situația în mod corespunzător.

  Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top