• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Ioana PetrescuCum toată lumea este ocupată în aceste zile cu campania electorală, nu putea rămâne pe dinafară nici ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu. Pentru că locurile de la România TV și Antena 3 sunt ocupate deja, aceasta s-a rezumat la un comunicat de presă emis zilele trecute, în care îl înfierează pe unul dintre contracandidații șefului său din Guvern, Victor Ponta, pentru niște ”afirmații false”.

  Începutul declarației Ioanei Petrescu pare că ar face referire chiar la Victor Ponta. ”Este regretabil faptul că un candidat politic pune interesele electorale mai presus de orice, acreditând drept certitudini informații false, preluate, parțial, de la un post de televiziune, fără a face o minimă verificare. Anunţurile făcute sunt doar minciuni, pe care doresc să le resping categoric. Este o lipsă de responsabilitate și o dovadă de viziune pe termen scurt, impardonabile chiar și în context electoral”, spune ministrul.

  Ne lămurește însă în continuarea comunicatului, când precizează că din punctul său de vedere nu există nicio intenție de eliminare a cotei unice sau de majorare a impozitelor pe mijloacele de transport și pe teren. De asemenea, că pentru compensarea efectelor reducerii CAS ”avem resurse”.

  Din finalul comunicatului nu lipsesc și câteva laude de sine în legătură cu politica fiscală a Guvernului. ”Dimpotrivă, acest Guvern a redus povara fiscală: acest Guvern este cel care a redus TVA la produse de panificație și intenționează reducerea TVA în continuare și la legume și fructe, este cel care a scăzut CAS și care a eliminat peste 90 de taxe și tarife parafiscale”.

  La ce se referă mai exact Ioana Petrescu atunci când vorbește despre declarații false? La o declarație a lui Klaus Iohannis, în care acesta prelua o știre apărută la Realitatea TV, potrivit căreia impozitele pe terenuri și mașini ar urma să crească semnificativ de anul viitor, pentru a compensa pomenile electorale din 2014.

  Având încredere în consecvența domnișoarei ministru, așteptăm cât de curând un comunicat în care să critice și afirmațiile electorale ale ministrului Muncii, Rovana Plumb, dublate chiar ieri de Victor Ponta, potrivit cărora același Klaus Iohannis va micșora cu siguranță pensiile în 2015, deși din postura de președinte nici măcar nu ar avea cum să facă asta.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Ioana Petrescu îl înfierează pe Iohannis: ”pune interesele electorale mai presus de orice”

  1. ilja richter spune:

   Mult esti proasta, fetico!

  2. n italy spune:

   Fata alba mai rotunda decat luna plina,si vecina in com. Cornu cu fata neagra mai ceva decat fundu` tuciului isi da arama pe fata si intra in politica/ca musca in fundu` calului..

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top