• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • klaus iohannisPreşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a foştilor miniştri Mihai Tănăsescu, Sebastian Vlădescu, Gheorghe Pogea şi Dan Ioan Popescu, potrivit news.ro

  Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, şeful statului a transmis, marţi, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor Publice în perioada 2000 – 2004; a lui Dan Ioan Popescu Ioan Dan, fost ministru al Economiei şi Comerţului în perioada 2003 – 2004; a lui Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu, fost ministru al Finanţelor Publice în perioada 2005 – 2007, respectiv în perioada 2009 – 2010 şi a lui Gheorghe Pogea, fost ministru al Finanţelor Publice în perioada 2008 – 2009, pentru a se proceda conform legii.

  Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri.

  Procurorii DIICOT au cerut aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a foştilor miniştri Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea, în dosarul Rompetrol 2.

  Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis, în urmă cu o săptămână, Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul şi documentaţia din care rezultă că foştii miniştri Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea ar fi suspectaţi de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare, în vederea sesizării preşedintelui Klaus Iohannis pentru formularea cererii de urmărire penală a acestora. Sursa> economica.net

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top