• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mugur Isarescu Patriarhul DanielExistă şi români fericiţi în ziua de salariu. Chiar dacă lucrează la stat şi chiar dacă acel stat nu este printre cele mai prospere din Europa. Dacă elevii de pe vremuri răspundeau la şcoală că ar vrea să se facă preşedinţi atunci când vor fi mari, copiii de acum au toate motivele să-şi schimbe preferinţele şi să vrea să se facă guvernatori ai BNR sau, de ce nu, şefi ai Bisericii.

  Potrivit unei centralizări realizate de digi24.ro, guvernatorul Băncii Naţionale are un salariu de 10.000 de euro pe lună, de mai bine de şase ori mai mult decât preşedintele, chiar dacă este la rândul său „făcut de ruşine” de un alt bancher angajat la stat, preşedintele CEC Radu Gheţea, cu 30.000 de euro pe lună.

  Klaus Iohannis va încasa din funcţia de şef al statului în jur de 1.500 de euro pe lună. În calitate de primar al Sibiului încasa doar 830 de euro lunar.

  Parlamentarii au indemnizaţii ceva mai mici, de 4.909 lei pe lună, echivalentul a 1.115 euro, însă veniturile pot fi completate cu sume forfetare, bani pentru chirie, dar şi pentru transport.

  De două ori mai bine câştigă patriarhul Daniel, aproape 3.150 de euro. Aproape două treimi din această sumă sunt bani de la stat.

  Clasamentul îi are undeva la coadă pe angajaţii din învăţământ şi sănătate, cu 340-350 de euro pe lună în medie.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  5 Responses to Iohannis, surclasat la bani de Isărescu şi Patriarhul Daniel

  1. anca spune:

   Nu suntem o tara saraca ci un popor sarac si indobitocit.

  2. oprea puiu spune:

   EXPLOZIV/Raport al DIICOT/SIE despre relaţia Dan Voiculescu – Mugur Isărescu/BANII LUI CEAUȘESCU au fost căutați de guvernatorul BNR

   comisarul.ro • vineri, 19 decembrie 2014, 08:37
   În nou episod al serialului dedicat BANILOR LUI NICOLAE CEAUȘESCU. Andrei Bădin prezintă pe blogul său o notă SIE- DIICOT despre relaţiile între Dan Voiculescu şi Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României şi preşedintele în 1990 al Comisiei Guvernamentale pentru identificarea şi recuperarea fondurilor deturnate din patrimoniul statului.

   Dan Voiculescu şi Mugur Isărescu au fost colegi la ASE timp de 14 ani având relaţii mai mult decât colegiale. Nota descrie şi grupul de prieteni apropiaţi ai celor doi, printre care cadre ale Securităţii.În prima parte a raportului, procurorii DIICOT şi ofiţerii SIE susţineau că Dan Voiculescu este suspectat că şi-ar fi însuşit în decembrie 1989 şi 1990 o sumă între 150 şi 300 de milioane de dolari. De asemenea, anchetatorii afirmau că Voiculescu nu ar putea justifica suma de 230 de milioane USD folosită de acesta pentru capitalul social a trei firme infiinţate în anul 1990.

   Cheia relaţiei dintre ei pare a fi Mihai Croitoru, cumnatul lui Mugur Isărescu, pe care Voiculescu şi l-a apropiat făcându-i diverse cadouri, aşa spun procurorii DIICOT şi ofiţerii SIE.

   Croitoru a fost în perioada 1972-1978 consilier la Ambasada RSR de la Londra. Atunci cumnatul lui Croitoru l-a cunoscut pe John Edgington, care în perioada 1984-1989 a figurat ca proprietar al firmei Crescent. Despre Croitoru s-a aflat după 1989 că a fost un agent al Securităţii. În 1998, el a fost revocat din postul de ambasador la Oslo în urma unor dezvăluiri de presă care atestau statutul său din trecut. De asemenea s-a speculat că Mihai Croitoru a fost retras din postul de diplomat la Ambasada din Londra în 1978 tocmai datorită legăturilor sale cu Securitatea. În 1978, după ce generalul Pacepa a cerut azil politic în Statele Unite ale Americii, agenţii Securităţii acoperiţi ca diplomaţi au fost retraşi de la posturi de frica desconspirării lor de fostul nr. 2 în DIE. Raportul SIE-DIICOT confirmă bănuielile. Mai mult se afirmă că acesta a fost cadru al DSS, adică ofiţer de Securitate.

   MOMENTUL CHEIE AL RELAŢIEI VOICULESCU- ISĂRESCU a fost în 1990, când şeful BNR conducea Comisia care investiga fondurile deturnate din patrimoniul statului, printre care la loc de cinste figura firma Crescent. De altfel, comisia de avocaţi canadieni, angajată la aceea vreme de guvernul condus de Petre Roman, a indicat: Arestaţi-l pe Voiculescu!

   Procurorii DIICOT şi ofiţerii SIE descriu scene halucinante din timpul audierii lui Dan Voiculescu de către Mugur Isărescu. Cu toate că cei doi se cunoaşteau de mulţi ani şi erau apropiaţi, Mugur Isărescu s-a prefăcut că nu îl cunoaşte pe Dan Voiculescu. Acest lucru, afirmă procurorii DIICOT şi ofiţerii SIE, ridică grave suspiciuni cu privirea la corectitudinea anchetei şi la hotărârea lui Mugur Isărescu de a duce ancheta până la capăt.

   Raportul SIE-DIICOT notează în final că Dan Voiculescu nu a păţit nimic deoarece Comisia condusă de Isărescu nu a obţinut nici un rezultat concret.

   NOTĂ privind relaţille dintre DAN VOICULESCU şi MUGUR ISĂRESCU

   – CONSTANTIN MUGUREL ISĂRESCU s-a născut în municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, la 01.08..1949.

   -A absolvit în 1971 aceeaşi facultate de Comerţ Exterior din cadrul ASE ca şi DAN VOICULESCU dar nu există informaţii care să indice că s-au cunoscut timpul facultăţii.

   – Între 1975-1989 au fost colegi de cadre didactice în ASE. Nu sunt date care să indice o colaborare înainte de 1989 între MUGUR ISĂRESCU şi DAN VOICULESCU în legăturâ cu activităţile acestuia din urmă în cadrul operatiunilor AVS, dar cei doi se frecventau având relaţii mai mult decât colegiale.

   -În aceea perioadă au avut prieteni comuni: GABRIELA CRĂINICEANU, nora fostului Vicepreşedinte al Băncii Romăne de Comerţ Exterior, Gheorghe Crăiniceanu: DUMITRIU GOICIU, fost cadru DSS şi apoi SIE în prezent decedat, GEORGETA DONOSE LEFTERESCU, cadru în rezervă, pensionată pe caz de boală în 1990.

   -Relaţiile dintre cei doi au fost cultivate şi de MIHAI CROITORU, cadru DSS (cumnatul lui MUGUR ISĂRESCU), care între 1978 şi 1990 a lucrat în Ministerul Comerţului Exterior şi al Cooperării Economice Intemaţionale, unde a fost inspector principal, director adjunct şi consilier aI ministrului. În această calitate MIHAI CROITORU avea legături profesionale cu DAN VOICULESCU.

   – DAN VOICULESCU a exploatat inclinaţia lui MIHAI CROITORU pentru avantaje materiale făcându-i acestuia numeroase cadouri şi stabilind în timp relaţii de prietenie. În perioada 1972-1978, MIHAI CROITORU a ocupat postul de consilier la Ambasada României de la Londra. În aceastâ perioada a intrat în contact cu JOHN EDGINGTON, cetătean bfitanic, care între 1984-1989 a figurat ca proprietar al firmei CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD.

   Relaţia între MIHAI CROITORU şi JOHN EDGINGTON a continuat şi perioada în care MIHAI CROITORU a lucrat în minister existând informaţii cu privire la întâlniri ale celor doi împreună cu DAN VOICULESCU în Bucureşti, dar şi contacte la Londra în timpul unor deplasări în interes de serviciu ale funcţionarului român.

   – MUGUR ISĂRESCU a condus între 1990-1991 Comisia Guvernamentală pentru identificarea şi recuperarea fondurilor deturnate din patrimoniul statului de către Nicolae Ceauşescu şi colaboratorii săi infiinţată prin HG nr.951 din 1990.

   •În această calitate MUGUR ISĂRESCU l-a anchetat pe DAN VOICULESCU, interogându-l în două rînduri.

   MUGUR ISĂRESCU nu a arătat niciodată că îl cunoaştea dinainte pe DAN VOICULESCU aceasta ridicând grave suspiciuni cu privire la corectitudinea anchetei şî la hotărârea lui MUGUR ISARESCU de a duce ancheta până capăt.De altfel, Comisia Guvernamentală pentru identificarea şi recuperarea fondurilor deturnate din patrimoniul statului şi-a incheiat activitatea fară a obtine nici un rezultat concret.

  3. markwilliams spune:

   In tara asta exista o degringolada si un haos de nedescris.Nu doar lipsa de respect pentru lege,ci si ajutorul nevazut dat de autoritati ca sa se produca toate infractiunile posibile..Nema control.Nimeni nu stie de frica unei sanctiuni…toti stau sub umbrela unei spagi date unui sef,unei autoritati sau unei relatii spuse.Practic ,exista,paralel o alta functiune a legii – cea a bunului plac.
   Cind DNA ne dezvaluie cite ceva din culisele unor fapte penale…nu iti vine sa crezi..ca asa ceva a fost posibil…UNDE si CUM au fost depaza toate acele instrumente de control si supraveghere financiara,administrativa ale statului???
   Se stie ceva despre activitatea Curtii de Conturi??De masuri sanctionatorii ,de modul in care ele sunt indeplinite?? Si de cine??
   Auzim doar de Corpul de Control al Primului Ministru..cel care exista doar ca si o sabie a lui damocles impotriva adversarilor lui ponta…
   In rest…se poate fura,frauda,pacali,escroca ca in codru…valori de milioane de euro…

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top