• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ionut dumitruPreședintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, care este și economistul șef al Raiffeisen Bank, susține că majorarea deficitului bugetului de pensii s-a accelerat odată cu implementarea măsurilor de relaxare fiscală şi cu indexarea pensiilor.

  El a avertizat că viitoarele generații vor avea probleme mari să trăiască doar din pensia de la stat, dacă nu sunt promovate și sistemle private de economisire.

  „Dintr-o perspectivă a echității intergeneraționale ar trebui ca aceste deficite să fie zero. Adică, să plătim pensii atât cât avem resurse pentru a le plăti. Atât cât încasăm din contribuția la asigurările sociale. Noi, înregistrând deficite pe care le acoperim prin subvenții de la bugetul de stat, nu facem decât să transferăm această povară pe generațiile următoare. Poate părea foarte cinic ceea ce spun, dar, pensionarii de acum primesc o pensie mai mare decât posibilitățile financiare ale bugetului în sine, iar pensionarii din viitor vor primi o pensie mai mică decât ar putea să susțină bugetul la momentul respectiv, pentru că în acest moment se fac niște împrumuturi ce vor trebui acoperite în viitor. Oricum, ciferele demografice, așa cum vă precizam, arată foarte prost pentru toată Europa și, în particular, pentru România”, a spus Dumitru, într-un interviu pentru RFI.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  4 Responses to Ionuț Dumitru (Consiliul Fiscal): „Pensionarii de acum primesc o pensie mai mare decât posibilitățile financiare ale bugetului în sine”

  1. me spune:

   … normal , dacă ar avea copii bani ați lua și de la ei – apoi aș înfunda pușcăria cu cei ce aprobă așa ceva.

  2. Ion Marisescu spune:

   Domnule Ionut Dumitru
   Pentru mine esti un neica-nimeni dpdv moral.Tu nu ai ani de viata cati am eu de contributie la pensie.Tare mi-e rusine ca sunt contemporan cu tine.Te consider un nesimtit si un nerusinat.

   • ion lenutescu-zgarmencea spune:

    adevarul nu aduce fani! scobercea, desi este in activitate, nu plateste contributii la pensie din castigurile realizate ca expert contabil, dar da sfaturi fiscului sa fie mai vigilent! ei bine, daca ar fi suficient de de vigilent, dar mai ales in legislatia fiscala s-ar aplica principiul neutralitatii, nu ar mai fi exceptii, iar expertul scobercea ar trebui sa plateasca 25% din venituri contributie la pensie, precum colegii cu cativa ani mai tineri, care contribuie, dar care, ghinion, nu vor mai gasi nimic pe fundul sacului la varsta scobercei!

  3. […] El a avertizat că viitoarele generaţii vor avea probleme mari să trăiască doar din pensia de la stat, dacă nu sunt promovate şi sistemle private de economisire, scrie paginadebanci.ro. […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top