• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • taxe

  Companiile au mari dileme în realizarea bugetelor pentru 2015 în condiţiile în care nu ştiu care vor fi taxele principale, a declarat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, la conferinţa ”Economia românească la ieșirea din criză: Perspectivele și oportunitățile în context intern și european”.

  Angajamentele pe care România le are pentru 2015 necesită cel puţin 15 miliarde de lei în plus care trebuie obţinuţi fie prin creşteri de taxe, fie prin tăieri de cheltuieli. „Ce bugete îşi pot face companiile pentru anul viitor dacă nu ştiu nici care sunt taxele principale?”, a întrebat, retoric, preşedintele Consiliului Fiscal, în contextul în care România nu are un proiect de buget pentru 2015 şi, implicit, nici un nivel precis al taxelor pe baza căruia se va construi acesta.

  Dumitru a explicat că deficitul bugetar va trebui să scadă de la 2,2% la 1,4% din PIB, în 2015, însemnând un efort bugetar de circa 5 miliarde de lei. La această sumă se va adăuga impactul scăderii CAS care, deşi este o măsură bună pentru mediul de afaceri, va crea un gol bugetar de peste 5 miliarde de lei, pe termen scurt.

  Sursa: Capital

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top