• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euro

  Guvernul Irlandei a cerut Agenţiei pentru Managementul trezoreriei (NTMA) să finalizeze plata anticipată a împrumuturilor de la Fondul Monetar Internaţional, a anunţat joi ministrul de Finanţe, Michael Noonan, transmite Reuters.

  Dublinul a înlocuit peste 18 miliarde de euro din cei 22,5 miliarde de euro împrumutaţi de la FMI cu finanţare mai ieftină de pe pieţele financiare, iar joi a vândut obligaţiuni de un miliard de euro, cu scadenţa la 30 de ani şi un randament de 1,3%, condiţii mult mai favorabile faţă de pachetul de asistenţă financiară din 2010.

  ‘Am dat instrucţiuni NTMA să continue cu plata anticipată a ultimei tranşe de 5,5 miliarde de euro din creditul obţinut de la FMI. Această rambursare anticipată ne va permite să facem economii de peste 1,5 miliarde de euro’, a explicat oficialul irlandez.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top