• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • isarescu

  Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a afirmat că le-a spus băncilor, în contextul discuţiilor privind creditele în franci, că este de preferat să negocieze corect cu clienţii care au dificultăţi să achite ratele la împrumuturi, decât să nu mai obţină nimic sau să execute nişte garanţii cu valoare mică.

  „Putem să le spunem băncilor: atenţie, v-aţi asumat riscuri pe care uitaţi că nu le puteţi controla!. Între a nu obţine nimic sau a executa nişte garanţii care au valoare mai mică şi a negocia corect cu clienţii, cred că este de preferat să negociaţi corect cu clienţii dumneavoastră. Şi acest lucru l-am făcut”, a spus Isărescu.

  Pe de altă parte, şeful băncii centrale a reluat tema că o negociere înseamnă două părţi care se aşează la masă, fără preconcepţii şi fără „pumn în masă”.

  „O negociere înseamnă o negociere. Nu înseamnă presiune mediatică, mi se pare extrem de greşită, nu difuzarea de informaţii eronate, interpretări în afara legii, nu înseamnă bătut cu pumnul în masă (…) În cazul francilor înseamnă element de presiune vânturarea numărului de 75.000 de debitori”, a spus Isărescu.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top