• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mugur Isarescu

  Guvernatorul BNR Mugur Isărescu pare să se fi inspirat din stilul de exprimare al posesorilor de siameze şi persane. Moneda naţională s-a cuminţit se pare după atâtea whiskas-uri servite de bancherii centrali.

  În viziunea BNR leul a ajuns un fel de pisică blândă care toarce  pe prispa  băncii naţionale.

  După un timp, publicul a văzut că direcţia leului nu e numai în sensul deprecierii, e şi în apreciere, stă tolănit leul în intervalul 4,40-4,44 (lei/euro – n.r.) de aproape jumătate de an, adică mai puţin de 1%. Mai mişcă aşa uşor din coadă, dar sub 1%”, a afirmat Isărescu miercuri, în deschiderea seminarului Colocvii de Politică Monetară organizat de banca centrală.

  Isărescu  a arătat că leul „s-a tolănit”  din luna septembrie, ignorând campania electorală pentru preşedinţie, faţă de alţi ani când reacţiona după declaraţii politice.

  Gândiţi-vă ce era anterior într-un an electoral! Ignoră (leul – n.r.) total campania electorală, ba el s-a tolănit şi mai tare din septembrie, dacă ne uităm la cifre, a devenit şi mai leneş, ca să nu-l numesc altfel, să nu-l jignesc. Şi bineînteles că apare întrebarea «Dom’ne, cât mai durează această stare de – să nu-i spun nesimţire, că-l jignesc – de insensibilitate, ignorare a scenei politice, unde au loc mişcări, declaraţii?» Înainte, cu câte declaraţii s-au făcut în campania electorală, stăteam cu ochii cât cepele să-l vedem pe unde se duce, nimic!”, a spus Isărescu

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top