• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • isarescuBăncile îşi vor apăra dreptul de proprietate în faţa instanţelor după intrarea în vigoare a legii privind darea în plată, fie la Curtea Constituţională sau la alte foruri, a afirmat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a atras atenţia că lumea va auzi şi de ceilalţi avocaţi, ai băncilor, dacă până în prezent au ieşit în evidenţă doar avocaţii clienţilor, transmite News.ro.

  „În această incertitudine, ceea ce pare mai clar este că îşi vor apăra drepturile de proprietate. Când vorbim despre o bancă cu active de 10 miliarde, spre exemplu, cred că niciunul nu gândiţi că are un morman de bani sau de clădiri. Nu, are un morman de dosare de credit. Acelea sunt proprietăţile lor, drepturi de creanţă“, a precizat Isărescu joi, în cadrul briefingului după şedinţa de politică monetară, răspunzând unei întrebări.

  El a punctat că băncile îşi vor apăra proprietăţile conform Codului Civil, legislaţiei bancare, interne şi internaţionale.

  Mai mult, şeful BNR a sublinia că insttituţiile de credit au gestiune proprie şi urmăresc profitul, astfel că fiecare îşi va prezenta politica în urma acestei legi, unele deja anunţând-o.

  „Că unele se vor duce la CCR, că altele se vor duce în altă parte, că vor da mai puţine credite sau cu avansuri mai mari, cred că de aici încolo nu mai putem vedea lucrurile cu claritate. Depinde de portofoliile de credite, de experienţa pe care o au cu diverşi clienţi, de avocaţii pe care îi au. Până acum aţi auzit doar de anumiţi avocaţi, dar vă asigur că veţi auzi şi de ceilalţi. Şi băncile au avocaţi“, a atras atenţia Isărescu.

  Guvernatorul a spus că este greu de realizat un impact corect al legii dării în plată, pentru că sunt multe incertitudini şi aspecte neclare, precizând că trebuie aşteptată reacţia băncilor, dar şi a debitorilor.

  Citeste mai mult pe adevarul.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top