• 4,6616

 • 3,7864

 • 3,9861

 • 160,3111

 • "mugur isarescu bnr"

  mugur isarescu bnr

  Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, susține că „riscurile interne sunt legate de situația postelectorală”, dar că așteaptă să vadă bugetul pentru acest an, înainte de a comenta impactul planului de guvernare asupra economiei.

  „Pentru a răspunde la această întrebare, avem nevoie să vedem care va fi construcția bugetară. Ea nu există în prezent. (…) Așteptăm construcția bugetară să vedem cum sunt acomodate toate aceste propuneri. Credem că Guvernul va face totul să le integreze. O construcție bugetară este o treabă grea, nu una pe care putem să o discutăm dacă nu avem cifrele în față. Programul de guvernare, dacă este citit cu atenție, are multe aspecte care îndeamnă la o construcție bugetară cu multe noutăți”, a adăugat Isărescu.

  Pe de altă parte, el a subliniat că măsurile anunțate până în prezent sunt doar câteva dintre cele cuprinse în programul de guvernare.

  Isărescu a refuzat să comenteze și creșterea economică anunțată de noul ministru al Finanțelor, de 5,5%, în medie, în următorii patru ani.

  Banca centrală a menționat în comunicatul emis, vineri, după ședința de politică monetară, decelerarea creșterii economice de la 6% în trimestrul doi din 2016, la 4,4%

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Scroll to top