• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mugur Isarescu

  Finanțarea economiei reale mai ales a IMM-urilor este partea unde băncile au de lucrat. Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a precizat faptul că nu este mulţumit de faptul cum sunt creditate firmele.

  Avem o expansiune clară a creditului în monedă națională pe seama reducerii ratelor dobânzii. Se restabilește un echilibru necesar între creditarea în lei și valută. Înseamnă că măsurile noastre au avut efectul dorit. Stocul total de credite este încă în teritoriu negativ, dar creșterea creditării lei este mai mare decât scăderea la valută. (…) Însă, creditarea în lei pentru firme nu mă mulțumește, a explicat Isărescu.

  Isărescu a admis că finanțările în lei au crescut, în special, pe seama programului „Prima Casă”, iar contractarea unui credit pe 15-20 de ani reprezintă un semnal de încredere pentru o bancă centrală.

  Guvernatorul BNR a apreciat însă că finanțarea IMM-urilor este  „mai rău decât firavă”.

  „În domeniul IMM-urilor  este mai rău decât firavă, iar acesta este un semn de neîncredere”, a afirmat Isărescu.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top