• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mugur IsarescuGuvernatorul BNR spune că nivelul riscului clienţilor perceput de bănci a crescut, această fiind una dintre explicaţiile date de Mugur Isărescu pentru creşterea dobânzilor la creditele noi în valută acordate persoanelor fizice şi firmelor. Și asta deşi dobânda Euribor, folosită că referinţă la aceste credite, a scăzut, iar perspectivele de stabilitate ale cursului de schimb se menţin, potrivit declaraţiilor şefului băncii centrale.

  „Va trebui să discutăm cu băncile facilităţi de uşurare de tip reeşalonare, reaşezare pe scadente mai lungi, regândire la nivelul ratei actuale de dobânda pentru clienţii cu greutăţi la rambursarea creditelor, pentru că rată Robor a coborât mult iar impactul pe termene de ani de zile e major”, a declarat Mugur Isărescu, citat de bzb.ro.

  Soluţii precum cea a subvenţiilor şi amânării poverii ratelor propuse de Guvern înainte de alegeri („electorata”) s-au dovedit nefuncţionale.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top