• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mugur IsarescuBNR susţine legea falimentului personal, care ar ajuta clienţii în negocierile cu băncile, dar să fie”o lege bună”, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu, explicând că adoptarea s-a amânat mai mulţi ani, din aceleaşi motive pentru care nu s-a finalizat până în 2006 autostrada către graniţa de vest.

  „Suntem pentru legea falimentului personal. O lege bună. Uitaţi cum a fost pentru legea insolvenţei firmelor.  Să vă spun ce înseamnă o lege care nu este bună. S-a dat legea insolvenţei persoanelor juridice, da? Şi s-a ajuns la următoarea situaţie: intră o firmă în insolvenţă, însă acţionarul principal are voie a doua zi să-şi înfiinţeze altă firmă. Păi, ce înseamna asta decât stimularea indisciplinei de plată? Este valabilă în România. Deci, o lege a insolvenţei persoanelor fizice trebuie să fie bine făcută, o lege care poate să fie aplicabilă”, a afirmat Isărescu, întrebat dacă legea falimentului personal nu ar aduce un echilibru de forţe în negocierile individuale dintre clienţii persoane fizice şi bănci, soluţie propusă de banca centrală.

  Întrebat dacă BNR are în vedere un model de lege aplicat în prezent alte state sau ce înseamnă o lege bună, oficialul BNR a spus: „O lege bună înseamnă o lege bună. Bine făcută, cu grijă”.

  El a detaliat ulterior că o lege bună presupune şi posibilitatea practică de a fi aplicată, inclusiv din perspectiva organizării sistemului juridic.

  „Dacă vine CSM-ul şi ne spune că n-are cum să facă faţă la un număr atât de mare de potenţiale procese de insolvenţă, credeţi că momentul acela, când se va introduce, va fi un moment bun? Nu va încurca mai mult lucrurile? La acest lucru ne referim”, a adăugat şeful băncii centrale.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Isărescu vrea legea falimentului personal, dar să fie ”bine făcută, cu grijă”

  1. […] Isărescu vrea legea falimentului personal, dar să fie ”bine făcută, cu grijă” […]

  2. […] Isărescu vrea legea falimentului personal, dar să fie ”bine făcută, cu grijă” […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top