• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Adriana Jankovicova 2013_634

  Un an de zile de condus operaţiunile financiare ale BCR, a însemnat pentru Adriana Jankovicova trecerea în bilanţ a unor pierderi foarte mari de 2,8 miliarde de lei, circa 630 de milioane de euro.

  Conform datelor furnizate de bancă, acestea ar veni din dublarea provizioanelor, circa 4.4 miliarde de lei, adică aproape un miliard de euro! Iată cum explică CFO-ul băncii, Adriana Jankovicova aceste cifre:

  „BCR şi-a redus cu un sfert volumul total de credite neperformante, conform angajamentului de a accelera soluţionarea portofoliului istoric de credite cu probleme. Ne asumăm complet impactul asupra profitabilităţii pe termen scurt, considerând că reducerea creditelor neperformante este vitală pentru restabilirea creşterii creditării şi a performanţei financiare. BCR beneficiază de o capitalizare robustă, care permite băncii să absoarbă cu uşurinţă restructurarea bilanţului şi să susţină mai departe o creştere sustenabilă pe toate liniile de afaceri”, a declarat, ît, Adriana Jankovicova, CFO al BCR.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top