• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ????????????????????

  Situaţie fără precedent la Tribunalul Bucureşti unde secţiile Civil şi Contencios îşi pasează una alteia procesele bancare.

  Concret, este vorba de acţiunea deschisă de ANPC împotriva a opt bănci în privinţa clauzelor abuzive.

  La unul dintre procese, ANPC vs. Credit Europe Bank, judecătorii şi-au declinat competenţa. Iniţial cei de la Contencios au trimis dosarul la Civil iar ulterior cei de la Civil au trimis înapoi dosarul la Contencios.

  S-a creat astfel un blocaj care nu este în avantajul consumatorilor ci doar al băncii.

  Judecătorii care tot declină competenţa sunte de la secţia a VI-a a Tribunalului Bucureşti şi  Secţiei a II-a de Contencios administrativ şi Fiscal a Tribunalului Bucureşti. Motivarea magistraţilor este acesata  „Constată ivit conflictul negativ de competenţă. Suspendă din oficiu judecata cauzei şi înaintează dosarul Curţii de Apel Bucureşti în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă”, conform economica.net.

  Astfel, judecătorii celor două secţii aşteaptă ca alţi magistraţi să decidă într-un final cine trebuie să se ocupe de aceste procese.

  Se pare că la mijloc este şi o situaţie ciudată creată la Ministerul Justiţiei care şi- a luat angajamentul faţă de bănci şi FMI să deschidă un Tribunal Special pentru procese bancare, numai că acesta există doar pe hârtie.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top