• 4,6616

 • 3,7864

 • 3,9861

 • 160,3111

 • "romania moneda euro"Potrivit unui studiu realizat de KeysFin pe baza răspunsurilor primite de la firme din diverse sectoare, presiunile fiscale și salariale vor afecta puternic bugetul de stat, creșterea economică va încetini, iar expectațiile inflaționiste se vor accentua în 2017.

  „Chiar dacă PIB-ul a crescut cu câte 8-9 miliarde de euro pe an, veniturile statului au rămas constante, la 23 de miliarde de euro. Presiunile de ordin fiscal și salarial vor afecta puternic bugetul de stat, asta dacă nu se vor găsi soluții de eficientizare a cheltuielilor bugetare. Guvernul va avea de ales între a face reforme, pentru a-și putea onora promisiunile, sau a-și extinde sursele de finanțare. De remarcat, în context, că, în ultimii 5 ani, autoritățile au împrumutat de la bănci echivalentul a 20 de miliarde de euro. Cam cât am împrumutat de la FMI și BM pentru a ieși din criză”, susțin analiștii de la KeysFin.

  Potrivit acestora, este nevoie de investiții care să genereze oportunități de dezvoltare, în special în sectorul infrastructurii, sector care, în prezent, afectează competitivitatea României. Construcția de autostrăzi și reabilitarea rețelei de transport pe calea ferată trebuie să devină prioritare, afirmă aceștia.

  În ceea ce privește creșterea economică, 53% dintre managerii chestionați estimează un avans al PIB-ului între 4-4,1%, 28% dintre ei văd o evoluție între 4,2 și 5%, în timp ce 13% cred că PIB-ul va crește cu mai puțin de 4%.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Scroll to top