• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Croatian Kuna banknotes are seen on December 18, 2011 in Zagreb.   AFP PHOTO/ HRVOJE POLAN (Photo credit should read HRVOJE POLAN/AFP/Getty Images)

  Banca Națională a României (BNR) va opera, începând de vineri, modificări în lista cursurilor pieței valutare prin includerea cotației indicative a leului românesc în raport cu kuna croată (HRK). Până vineri, lista cursurilor valutare cuprindea cotațiile pentru 28 de monede, plus cotațiile pentru aur și DTS. Cursurile valutelor incluse în această listă au la bază cotații ale societăților bancare autorizate să efectueze operațiuni pe piața valutară.

  Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), în primele patru luni ale acestui an volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Croația a fost de 91,2 milioane euro. Exporturile au totalizat 54,3 milioane euro, iar importurile 36,9 milioane euro. S-a înregistrat excedent comercial de 17,4 milioane euro în favoarea României.

  Principalele grupe de produse la exportul românesc au fost: animale vii și produse animale (11,7 milioane lei), metale comune si articole metalice (11 milioane euro), mijloace și materiale de transport (6,6 milioane lei) și materii textile și articole din acestea (4,8 milioane lei), în timp ce la import ponderea a fost deținută de: produse chimice (6,4 milioane lei), metale comune și articole metalice (5,8 milioane lei), mașini, aparate și echipamente electrice (5,4 milioane lei).

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top