• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Christine LagardeDirectorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, a avertizat că o creștere economică mediocră la nivel mondial ar putea deveni „noua realitate”, astfel că milioane de persoane ar putea ajunge în șomaj. O astfel de evoluție ar crește riscurile la adresa stabilității financiare globale, a mai punctat Lagarde, citată de Reuters.

  Șefa FMI a reiterat astfel un avertisment făcut pentru prima oară în octombrie anul trecut, când arăta că o creștere economică foarte slabă este un risc major, și că decidenții politici și financiari trebuie să ia măsuri pentru a preveni acest lucru.

  Christine Lagarde estimează că economia mondială va înregistra în 2015 o creștere similară cu cea de anul trecut, 3,3%, avans ce nu este suficient pentru a șterge pagubele provocate de recesiunea globală.

  Printre riscurile identificate de Lagarde se numără situația din zona euro și Japonia, dar și o apreciere prea bruscă a dolarului în raport cu celelalte valute. Economiștii FMI se așteaptă la o creștere economică mai robustă în SUA și Marea Britanie, în acest an, a mai spus șefa Fondului. În schimb, analiștii FMI au așteptări foarte scăzute în privința unor economii precum cele din China, Brazilia și Rusia.

  FMI va publica, marțea viitoare, noile sale prognoze privind evoluția economiei mondiale.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Lagarde, FMI: Creșterea economică mediocră și șomajul, foarte posibile

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top