• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euros-loads-of-money

  Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie şi profesor la Universitatea Columbia are un pronostic dur pentru zona economică europeană. .Europa are nevoie de reformă chiar la nivelul structurii zonei euro şi de inversarea măsurilor de austeritate, scrie pentru Project Syndicate.

  După mult timp, SUA dau semne de revenire din criza care a izbucnit la sfârşitul administraţiei preşedintelui George W. Bush, când semiimplozia sistemului financiar american a trimis unde de şoc în întreaga lume. Dar nu este o revenire puternică. Cel puţin diferenţa dintre unde economia ar fi putut ajunge şi unde este astăzi nu se lărgeşte. Dacă decalajul se restrânge, o face foarte lent. Pagubele produse de criză par să fie de durată.

  Însă ar fi putut fi mai rău. Peste Atlantic, sunt puţine semne ale unei reveniri, chiar modeste, în stilul celei din SUA. Distanţa dintre unde Europa este şi unde ar fi putut fi în absenţa crizei continuă să crească.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top