• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Economistul șef al BNR, Valentin Lazea, spune că României îi va trebui ani de zile pentru a reduce deficitul de cont curent.

  Lazea spune că după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, România va deveni statul cu cel mai ridicat deficit de cont curent raportat la PIB.

  „Criteriul la care îţi dă voie ca şi ţară acest Scoreboard este 4% din PIB. Şi nu numai 4%, ci timp de trei ani să ai o medie mai mare de 4% din PIB. Adică, să ai un cont curent total dezechilibrat trei ani la rând. În 2016, România avea un deficit de 1,3% din PIB. În 2017 urmează să vedem datele, probabil că deficitul a fost 3,4% din PIB”, a spus Lazea.

  Economistul a adăugat că în opinia sa România nu va ieși din acest criteriu în următorii cinci sau șase ani.

  „Este cel mai puţin preocupant pentru atât? Nu. El este cel mai preocupant pentru că România astăzi, când vorbim, are al doilea cel mai mare deficit de cont curent din Uniunea Europeană după Marea Britanie. Şi după ce va ieşi Marea Britanie din Uniunea Europeană, România va avea cel mai mare deficit raportat la PIB”, a spus Lazea.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top