• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • horatius-dumbravaProiectul de Lege a insolvenţei persoanelor fizice ar putea deveni un ajutor real pentru debitorii care nu-şi mai pot plăti ratele la bănci, consideră judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Judecătorul a declarat, cu ocazia unei conferințe dedicate insolveței, că a încercat să aducă îmbunătățiri legii falimentului personal.

  Horaţius Dumbravă consideră că forma actuală a proiectului, iniţiat de deputatul PSD Ana Birchall, este mult mai bunăr decât cea aprobată în Senat.

  „Am participat activ la dezbaterea proiectului care se află la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor şi am venit cu amendamente pe această iniţiativă. (…) Avem nevoie de o lege a insolvenţei persoanelor fizice, iar dacă acest proiect va trece într-o formă agreată de toţi actorii implicaţi, va fi un ajutor semnificativ pentru cei care au dificultăţi în a-şi achita creditele”, a spus Dumbravă, citat de bursa.ro.

  Legea falimentului personal se află în acest moment în discuție la Parlament, dar procesul legislativ merge foarte lent. Proiectul abia a fost discutat în comisia juridică, și doar la nivel de generalități. Un astfel de proiect a fost mereu amânat, mai ales în urma presiunilor făcute de bancheri, susținuți și de Banca Națională.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  3 Responses to Legea falimentului personal, susținută de un judecător CSM

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top