• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • leulmold

  Leul moldovenesc a ajuns luni la cel mai redus nivel faţă de dolar din ultimii 21 de ani.

  Economia Rusiei, cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova, se îndreaptă către recesiune în urma sancţiunilor impuse de ţările din Occident.

  Leul moldovenesc a scăzut cu 5,3% la 20,475 unităţi pentru un dolar, cea mai joasă cotaţie începând cu 1994, de când Bloomberg a început să arhiveze datele privind evoluţia monedei din Republica Moldova.

  De la începutul anului, leul moldovenesc s-a depreciat cu 24% faţă de dolar, a treia cea mai slabă performanţă la nivel global, după grivna ucrainiană şi rubla belorusă.

  Economia Moldovei, o ţară cu 3,6 milioane de locuitori, este afectată de scăderea exporturilor către Rusia şi Ucraina, pe fondul conflictului dintre acestea din urmă.

   Exporturile Moldovei către cele două ţări au totalizat 508,2 milioane de dolari în primele 11 luni ale anului trecut, în scădere cu 41% de la 716,1 milioane de dolari în aceeaşi perioadă din 2013. Exporturile către Rusia s-au redus cu 31%, iar cele către Ucraina cu 20%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică din Republica Moldova.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top