• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • SterlingSpecialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la lira sterlină, spunând că aceasta ar putea cunoaște o cădere foarte gravă mai ales din cauza haosului ce va urma alegerilor din mai. Analiștii consideră că moneda britanică ar putea coborî de la actualul nivel de 1,4630 în raport cu dolarul până la 1,4230, cel mai mic nivel de după alegerile din 2010, scrie The Telegraph.

  Datele statistice arată că Marea Britanie a intrat în deflație în martie, pentru prima oară în ultimii 25 de ani, un semnal macroeconomic de rău augur.

  Lira va „cădea ca un bolovan”, consideră Kathleen Brooks, director de cercetare la Forex.com, dacă datele privind rata inflației vor arăta o adâncire a deflației, contrar așteptărilor actuale de ușoară creștere a prețurilor. De altfel, inflația a fost foarte aproape de zero și în zona euro, luna trecută.

  Analista mai spune că incertitudinile legate de rezultatul alegerilor din mai presează și mai mult pe scăderea cursului lirei și a avertizat că Marea Britanie ar putea să treacă printr-un „moment Lehman”.

  Și Kit Juckes, economist la Societe Generale, avertizează asupra riscurilor de cădere abruptă a lirei sterline, mai ales că dinspre zona politică nu se așteaptă nimic bun, iar incertitudinile produc volatilitate accentuată.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top