• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • cravarioBancherul italian Marco Cravario, în vârstă de 47 de ani, se intoarce dupa 7 ani la UniCredit Tiriac Bank, unde va ocupa funcția de prim-vicepreședinte executiv, a doua poziție din bancă după președintele executiv Răsvan Radu. Cravario a ocupat, în perioada 2006-2007, a ocupat postul de director financiar (CFO) la UniCredit Tiriac.

  Cravario îl va înlocui pe Niccolo Ubertalli, adjunct al lui Răsvan Radu în ultimi doi ani. Ubertalli va ocupa o poziție similară la subsidiara UniCredit din Turcia, Yapi Credi, a patra bancă după mărime din această țară.

  Cravario răspunde de divizia retail, directia private banking și direcția valoare parteneriala & prelucrarea informațiilor de piață, din 16 februarie 2015, după obținerea aprobării prealabile a BNR, potrivit bancherul.ro.

  Cravario a mai lucrat, timp de doi ani, ca COO la subsidiara UniCredit din Slovacia și vreme de cinci ani ca CFO la subsidiara UniCredit din Turcia, Yapi Kredi.

  Cravario a intrat în grupul UniCredit din 2001, ca șef al diviziei de achiziții și fuziuni pentru Europa de Est. El și-a început cariera ca auditor la Ernst&Young, fiind ulterior director corporate finance la aceeași firmă. Cravario a absolvit facultatea de economie a Universității din Torino în 1991 și s-a specializat în finanțe la London School of Economics și INSEAD.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top