• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • barclays87Organismele de control financiar din SUA si Marea Britanie se apropie de o intelegere cu sapte mari banci pentru stingerea acuzatiilor privind comportamentul incorect pe piatavalutara, in schimbul platii unei amenzi de 1,58 miliarde de dolari.

  Autoritatile de control, printre care Autoritatea de Conduita Financiara din Marea Britanie, au de gand sa ceara 1,58 miliarde de dolari unui grup de sapte mari banci, la finalul a 18 luni de anchete privind posibila manipulare a pietei valutare. Intelegerea va fi incheiata, cel mai probabil, in urmatoarele doua saptamani, scrie Australian Business Herald.

  Bancile anchetate sunt BarclaysHSBC si RBS din Marea Britanie, UBS din Elvetia, Citi Group, JP Morgan Chase si Bank of America din SUA. Bancile americane au declarat joi ca vor plati penalitati numai catre autoritatile din SUA.

  In timp ce investigatiile au pornit initial de la suspiciuni privind posibila manipulare a pietelor valutare, intelegerea actuala este foarte posibil sa implice recunosterea de catre banci a unor conduite improprii si in alte domenii de activitate.

  Autoritatile de reglementare ar urma sa acuze bancile ca au esuat in a-si supraveghea angajatii care se ocupau de piata valutara si de insuficienta masurilor de control intern.

  Unele banci ar putea sa fie criticate si pentru ca nu si-au oprit angajatii sa faca tranzactii cu conturile proprii, in urma detinerii unor informatii despre miscari facute de clientii mari ai institutiilor in care lucrau, informează ziare.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top