• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bani sanatateMai mulți angajați bancari de top și-au părăsit posturile din mari bănci de investiții în ultimul an pentru a intra în zona afacerilor din sănătate, scrie Reuters. JPMorgan Chase și Bank of America și-au pierdut specialiștii pe zona de investiții în asistența medicală în favoarea unei mici bănci de investiții numite Guggenheim Partners, acest lucru arătând că băncile mari au probleme în a oferi compensații competitive.

  Instituțiile de credit importante sunt presate de regulatorii sistemului să-și păstreze cât mai mult din capital și să nu folosească fondurile obținute din fuziuni și achiziții pentru plata unor bonusuri mai consistente.

  Volumul de tranzacții din piața de sănătate este foarte mare și de aici pornește caruselul mișcărilor de personal, consideră un șef de firmă de recrutări specializat în specialiști financiari.

  Valoarea tranzacțiilor de fuziuni și achiziții din piața de îngrijire a sănătății a fost, de la începutul anului, de 92,5 miliarde de dolari, în creștere cu 73% față de perioada similară a anului trecut. Industria de sănătate va rămâne un domeniu foarte activ, având în vedere că se așteaptă ca Pfizer să cumpere Hospira, într-o tranzacție de 17 miliarde de dolari, iar Valeant Pharmaceuticals International ar putea cumpăra Salix Pharmaceuticals, într-o tranzacție de 11 miliarde.

  Valoarea comisioanelor pentru activitățile de investiții în industria medicală au ajuns, de la începutul anului, la 1,9 miliarde de euro, în creștere cu 37% față de perioada corespondentă a anului trecut. Un șef de bancă de investiții în domeniul medical câștigă între 1,5 și 2 milioane de dolari anual, iar creșterile au fost destul de mici în toată industria, astfel că acum marile bănci se gândesc să ofere garanții privind un câștig minim celor performanți.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top