• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mario DraghiExperţii Băncii Central Europene au elaborat mai multe scenarii privind achiziţionarea de obligaţiuni suverane în valoare de până la 500 de miliarde de euro, a declarat un oficial din conducerea BCE, citat de economica.net.

  Potrivit acestuia, consiliul guvernatorilor BCE a analizat la o şedinţă care a avut loc în data de 7 ianuarie diferite scenarii de relaxare cantitativă, inclusiv achiziţionarea în exclusivitate de obligaţiuni cu ratingul ‘AAA’ sau achiziţionarea de obligaţiuni cu un rating de până la ‘BBB minus’. Scenariile prezentate s-au concentrat pe achiziţionarea de obligaţiuni guvernamentale şi de asemenea au fost luate în considerare şi programe mai mici de 500 de miliarde de euro. Guvernatorii nu au luat însă nicio decizie cu privire la implementarea unuia din scenariile prezentate.

  Un program de achiziţii de active în valoare de 500 de miliarde de euro ar duce BCE la jumătate din obiectivul său de a-şi extinde bilanţul, de la 2.200 miliarde de euro în prezent până la 3.000 de miliarde de euro, şi a evita o spirală deflaţionistă în zona euro. Luna trecută preţurile de consum în zona euro au intrat în teritoriul negativ pentru prima dată în ultimii cinci ani, iar preşedintele BCE, Mario Draghi, a declarat că BCE este gata să răspundă la riscul unei spirale deflaţioniste.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top