• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mario DraghiBanca Central Europeană ”este decisă în continuare să protejeze euro”, a declarat, joi, președintele instituției, Mario Draghi, transmite ANSA, preluată de Agerpres.

  Într-o declarație făcută cu ocazia inaugurării noului rol al BCE, de supervizor direct al marilor bănci din zona euro, Draghi a afirmat că ‘fragilitatea sectorului bancar reprezintă un risc important care trebuie remediat fără întârziere’, iar autoritățile europene trebuie să se pregătească în mod continuu pentru viitor.

  ”Trebuie să privim spre viitor și să pregătim viitoarele evoluții spre o uniune monetară și economică reală”, a declarat președintele BCE.

  Din 4 noiembrie, Banca Central Europeană și-a asumat oficial noul său rol de supervizor șef al băncilor europene, o etapă decisivă în crearea uniunii bancare — cel mai semnificativ transfer al atribuțiilor de politică economică de la introducerea euro.

  Principala sarcină a Mecanismului Unic de Supraveghere Bancară (SSM) va fi restabilirea încrederii în sectorul bancar, a afirmat recent președintele Consiliului de supraveghere al Mecanismului Unic de Supraveghere din cadrul Băncii Centrale Europene, Daniele Nouy. Oficialul a adăugat: ”Sunt, într-adevăr, încântată să confirm că suntem pregătiți să preluăm responsabilitatea pentru supervizarea unică a băncilor din zona euro”.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top